Trenul regal, pornește în a șaptea călătorie,  și trece și prin Vrancea

0
268

Familia regală va porni în a şaptea călătorie cu trenul, pe traseul Bucureşti-Mărăşeşti-Adjud-Bacău-Roman-Paşcani-Iaşi, în zilele de 15 şi 16 decembrie, pentru comemorarea celor 100 de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului şi al Parlamentului României la Iaşi.

Pentru doi ani, din 1916 până în 1918, capitala Regatului României a funcţionat la Iaşi, devenit centrul vital al naţiunii în momente de mare cumpănă pentru ţară, potrivit familiaregala.ro

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor parcurge întocmai traseul din zilele de 5-6 decembrie 1916, când în tren se aflau Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

În ziua de joi, trenul regal va opri la Mărăşeşti, Adjud şi Bacău, iar vineri, la Roman, Paşcani şi Iaşi.

Familia Regală invită toţi locuitorii din oraşele vizitate să ia parte la acest eveniment care onorează unul dintre cele mai importante şi mai tragice momente ale istoriei noastre moderne, Primul Război Mondial.

Trenul Regal va sosi în gara din Mărăşeşti joi, la ora 14.27, şi va opri pentru 13 minute. A doua oprire va avea loc în gara din Adjud, la ora 15.09, pentru 10 minute, iar ultima oprire a trenului, joi, va avea loc în gara din Bacău, la ora 16.19. 

Accesul publicului este liber.

De asemenea, garnitura va putea fi vizitată la gara Mare din Iaşi în aceeaşi zi, între orele 14.30 – 21.00, precum şi sâmbătă, între orele 9.00 – 12.00.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here