Trupa de teatru Protha- Premii la Festivalul Național de Teatru pentru liceeni de la București

0
215

Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, felicită Trupa de Teatru „Protha“ pentru premiile obținute la cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria“, care s-a desfășurat în perioada 6-8 mai 2016, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazu“ din Bucureşti.

La această ediţie,  spectacolul „Oscar şi Tanti Roz“, după Eric Emmanuel Schimdtt, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, a primit Premiul Special al Juriului, Bianca Maria Carabă a obținut Premiul pentru interpretare rol secundar feminin (rolul Tanti Roz) și Eusebiu Isac a primit Premiul pentru interpretare monolog masculin.

Din distribuţia spectacolului au mai făcut parte parte Marius Iftinca, Diana Apostu, Ella Tătaru, Valentina Mănăilă, Ramona Ignat, Miruna Tutoveanu, Georgiana Cociorbă, Ştefan Banciu, Bogdan Robu, Andrei Coroiu, Robert Grigoraş şi Eduard Cruceanu.

„La Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni de la București, Trupa de Teatru «Protha» și-a reconfirmat valoarea și prestigiul dobândite de-a lungul anilor. Aceste premii le încununează munca, orele de repetiții, sacrificiile făcute pentru ca, pe scenă, totul să fie perfect. Le mulțumesc pentru seriozitate și dăruire! Îi felicit din toată inima și îi asigur de sprijinul meu și în viitor!“, a declarat primarul Iulian Nica.

La Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria“  au participat 18 trupe de teatru din Bucureşti, Botoşani, Iaşi, Constanţa, Călăraşi, Timişoara, Ploieşti şi Panciu. Din juriu au făcut parte actriţa Dorina Chiriac, jurnalista Gabriela Hurezean şi regizoarea Teodora Cîmpineanu.

În perioada 19-20 mai 2016, „Protha“ va participa la Festivalul Naţional de Teatru Francofon de la Iaşi, cu spectacolul „Oscar et la Dame Rose“, după Eric Emmanuel Schimdtt, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, profesor coordonator Elena Manovici. Același spectacol a fost prezentat și la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon din Catania, desfășurat între 12-18 aprilie 2016.

Protha (2)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.