Tulnicenii pot primi amenzi de până la 2.500 de lei în cazul în care vor fi prinși că folosesc apa pentru irigații

0
538

Probleme cu alimentarea cu apă și la Tulnici, unde localnicii sunt avertizați că sunt pasibili de amenzi dacă risipesc din resurse. Ieri, tulnicenii au primit o înștiințare potrivit căreia în această perioadă apa trebuie economisită, în sensul de a o folosi doar în scopuri casnice. Urmează inclusiv controale în comună, iar cetățenii pot fi amendați în baza unei hotărâri de Consiliu Local din 2013, sancțiunile putând ajunge chiar și până la 2.500 de lei.

Utilizatorii de apă, persoane fizice sau juridice, sunt obligați să economisească apa, prin folosire judicioasă, pentru a nu obliga autoritățile abilitate să aplice restricții temporare de folosire a resurselor de apă, cu precădere în perioadele secetoase, când debitele de apă nu pot fi asigurate tuturor utilizatorilor autorizați. Sursa de alimentare cu apă a comunei Tulnici provine din ape subterane, fiind destinată în primul rând pentru alimentarea cu apă a populației și animalelor, precum și pentru asigurarea igienei și sănătății populației.

Nerespectarea celor mai sus relatate, constituie contravenție, și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei. De asemenea, începând cu data de 1 mai, conform protocolului dintre UAT Tulnici și Jandarmeria Română, împreună cu aceștia, vom face controale inopinate la gospodăriile cetățenilor, în vederea depistării neregulilor”, se arată în HCL.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here