TVA va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare. Mâncarea s-ar putea ieftini cu 15%

0
239

legume-piata-

Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţie publică. Anunțul a fost făcut marți de premierul Victor Ponta care a precizat că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără diferenţieri.

„Nu cumperi carnea cu 9% şi o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusă şi la servicii de alimentaţie publică”, a spus Ponta.

Guvernul îşi menţine totodată intenţia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie.

„Susţinem – şi avem şi puterea – şi reducerea generală a TVA, la 20%, de la 1 ianuarie 2016, alături de celelalte măsuri din Codurile Fiscale”, a spus Ponta.

El a arătat că măsura poate fi susţinută deoarece, în primul trimestru al acestui an, încasările la buget sunt de 5 miliarde lei în plus faţă de trimestrul similar de anul trecut.

Urmare a reducerii TVA de la 24 la  9 la sută la produsele alimentare, mâncarea se va ieftini cu 15% din luna iunie, atât în magazine şi pieţe, cât şi în restaurante,  estimează Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta.

„Impactul va fi masiv de la 1 iunie. În clipa în care se va micşora TVA, preţul alimentelor va scădea cu 15%”, a spus Minea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.