TVA zero pentru achiziția de mașini noi. Vezi cui aparține propunerea!

0
153

Automobile Dacia a propus Guvernului să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi. Măsura ar putea duce la creşterea vânzărilor, cred reprezentanții Dacia, în timp ce oficialii din Ministerul Finanțelor Publice se arată reticenți în fața unei asemenea propuneri.

„Propune-ţi, domnule, să vinzi 50.000 de maşini noi, fără TVA. Înseamnă nişte locuri de muncă stabile, care înseamnă taxe, impozite, o serie de alte contribuţii. (…) Primul răspuns al ministerului – apoi domnule, noi vom avea o gaură de TVA înmulţit cu numărul de maşini”, a declarat Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia.

Cumpărătorii de autoturisme preferă maşinile vechi, mult mai ieftine, doar un sfert din cele 290.000 de maşini înmatriculate anul trecut fiind noi, şi nici programul guvernamental Prima Maşină nu s-a dovedit util.

„Nu dă rezultate. Finalmente a ieşit un program care te obligă pe tine, potenţial cumpărător, la ridicarea unor bariere birocratice uluitoare”, a spus Stroe.

În aprilie, aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi rude ale acestora, au protestat în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu, modificarea Codului Muncii şi exprimându-şi dezacordul faţă de proiectul de regionalizare.

Vânzările Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa, cu aproape 105.893 de unităţi, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 31,2%.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.