ULTIMĂ ORĂ: ANM: Cod galben de vreme rea în Vrancea până marți seara

0
149
ANM a emis două avertizări cod galben pentru zona de est a României, ambele vizând și județul Vrancea.

Astfel, în intervalul 06 mai, ora 14.00 – 6 mai, ora 23.00, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

De asemenea, în intervalul 6 mai, ora 23.00 – 07 mai, ora 23.00, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada. Meteorologii spun că mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

În plus, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.