ULTIMĂ ORĂ: Anunțul meteorologilor | Vrancea și alte 27 de județe sub avertizare de ploi, vijelii, grindină și descărcări electrice

0
753

Se întorc ploile și vijeliile. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, vijelii, descărcări electrice și grindină pentru 28 de județe, printre care și Vrancea. Conform meteorologilor, de duminică dimineață de la ora 06:00 și până la ora 18:00, în zonele menționate se va instala instabilitatea atmosferică Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De altfel, specialiștii ANM anunță că vremea se va schimba, în toată țara, începând de sâmbătă seara. În acest sens, pe lângă avertizarea cod galben, meteorologii au emis și o atenționare de vreme rea care va debuta de sâmbătă seara, de la ora 18:00 și va fi valabilă până luni dimineață la ora 06:00. În intervalul menționat, în Moldova, Muntenia, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.