ULTIMA ORĂ: Apa de la robinetele locuitorilor orașului Panciu va curge cu program | Anunțul a fost făcut de CUP SA Focșani

0
522

Locuitorii din Panciu racordați la rețeaua de alimentare cu apă vor avea programul de furnizare a apei potabile restricționat. Anunțul a fost făcut de Compania de Utilități Publice SA Focșani care a transmis că totul se datorează nivelului scăzut al pânzei freatice generat de seceta prelungită. În același comunicat al CUP SA se face vorbire și despre consumul ridicat de apă de la nivelul localității, repectiv 220-250 mc/oră, în condițiile în care capacitatea de extracție a fost redusă la 90 mc/oră. Reprezentanții CUP SA au anunțat că cei aproape 8.000 de locuitori nu vor mai beneficia de apă potabilă în intervalul orar 13:00–18:00 și 22:00–6:00.

“Pe fondul secetei prelungite din această vară, a scăzut nivelul pânzei freatice din zona surselor de apă care alimentează orașul Panciu și, astfel, nu mai putem furniza în mod continuu apă potabilă în această localitate. Din cele 6 surse de apă care asigură necesarul orașului, doar două mai pot fi utilizate la capacitate, funcționând la un nivel minim ce permite acumularea de apă, suficient cât să poată fi pompată către rezervor. Menționăm faptul că în Panciu a crescut consumul de apă la aproximativ 220-250 mc/oră iar capacitatea maximă de extracție, în condițiile precizate mai sus, este de 90 mc/oră. Astfel, suntem nevoiți să asigurăm apă în baza unui program, alimentarea cu apă fiind oprită în intervalele orare 13:00–18:00 și 22:00–6:00″, au transmis reprezentanții CUP SA Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here