ULTIMA ORĂ! Asistenta de la Pediatrie, care a întâmpinat o mămică cu jigniri, A FOST CONCEDIATĂ

1
2721

Conducerea celei mai mari unități medicale din județ a luat o decizie în cazul relatat cu lux de amănunte de o mămică care a fost întâmpinată cu jigniri. La jumătatea lunii august, o mămică a povestit prin intermediul rețelei de socializare Facebook o întâmplare petrecută în incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani. Femeia ar fi mers împreună cu bebelușul de 11 luni, care avea febră, la Unitatea de Primiri Urgențe. Odată ajunsă la unitatea medicală, tânăra mămică ar fi dat peste o asistentă medicală de la Pediatrie abia trezit din somn cu un comportament deșănțat. Vizibil deranjată, asistenta, în loc să asigure servicii medicale i-ar fi adresat jigniri femeii motivând că ora era una nepotrivită. (mai multe despre acest caz puteți citi AICI). Într-un comunicat de presă, reprezentanții Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani au anunțat că au decis să-i desfacă contractul individual de muncă, începând cu data de 06.09.2022. „Urmare a sesizării primite la sediul unității în urma cazului apărut în presa, în data de 18.08.2022, în care o pacientă și soțul acesteia, ajunși în Urgență, cu copilul lor în vârstă de 11 luni, în noaptea de 17.08.2022, au fost întâmpinați de către asistenta de gardă cu un limbaj suburban și cu un comportament inadecvat pentru un cadru medical, spitalul a demarat o anchetă, a cărui rezultat este:

– Având în vedere plângerea scrisa înregistrată la sediul unității ;

– Ținând cont de caracterul repetat al abaterii disciplinare al asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancționată pentru săvârșirea unei abateri disciplinare similare;

– Având în vedere că potrivit art.77, alin.1, pct.1 și pct.6 coroborat cu art 78, alin.1, lit.c din Regulamentul intern al spitalului, nerespectarea oricăreia dintre obligațiile prevazute la art.66 din Regulament, precum și atitudinea necorespunzătoare și comportamentul nepoliticos și necivilizat față de pacienți constituie abatere disciplinară gravă ;

– În temeiul art.248, ali. 1, lit.e coroborat cu art. 61, lit. a din Codului Muncii și în baza hotărârii Comitetului Director al spitalului, asistenta medicală din secția pediatrie a fost sancționată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, începând cu data de 06.09.2022. Pe aceasta cale, reiterăm faptul că toleranța conducerii spitalului județean pentru astfel de comportamente este zero”, se arată în comunicatul de presă dat publicității astăzi.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Este un final EXCEPȚIONAL în peisajul bugetar vrâncean, o absolută PREMIERĂ. Poate ar trebui declarată sărbătoare locală, Ziua Normalității în Serviciul Bugetar. În Vrancea fiecare bugetar este pila cuiva care la rândul lui este pila altcuiva. O demitere este ceva rarisim în acest sistem, o amenințare la adresa securității și existenței. În mod sigur doamna deține informații care ar fi trebuit să o facă invulnerabilă. Aștept cu interes urmarea acestei demiteri dacă acest gest nu a fost cumva rezultatul unui consens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.