ULTIMA ORĂ: Au fost stabilite locurile din Focșani unde masca este obligatorie!

0
2412

Comitetul local pentru situații de urgență a municipiului Focșani a venit cu o completare la hotărârea prin care în județul nostru se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin
Hotărârea numărul 6 au fost identificate și stabilite spațiile considerate aglomerate și unde de mâine se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Este vorba despre Piața Moldovei, inclusiv zona de acces în incinta acesteia, și Piața Sud, inclusiv zona de acces în incinta acesteia, piețe agroalimentare care sunt deschise de luni până vineri între 6.30-20.00, sâmbăta 6.30-18.00 și duminica între 6.30-20.00.
Totodată, purtarea măștii este obligatorie și în Piața Obor din Strada Vrancei nr. 14 – obor, târg, talcioc inclusiv zona de acces în incinta acesteia (piață mixtă), al cărei program de funcționare este miercuri, duminică – 5.00-13.00 și în zilele de luni, marți, joi-sâmbătă 7.00-18.00. De menționat că în hotărârea Comitetului local se precizează clar că „obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, o au atât comercianții cât și cumpărătorii”.

Administrația Piețelor Focșani S.A. va instala în cele trei piețe dispersoare cu dezinfectant ce vor fi utilizate atât de comercianți cât și de cumpărători. În cele trei locații se vor efectua periodic operațiuni de dezinfecție a tuturor suprafețelor (pavimente și tarabe), de către Administrația Piețelor Focșani S.A., după un grafic ce va fi comunicat Comitetului local pentru situații de urgență Focșani. Administrația Piețelor Focșani S.A. va verifica zilnic respectarea obligativității purtării măștii de protecție, iar atunci când constată că nu se respectă această obligație vor anunța Poliția Pieței sau vor apela numărul unic 112 semnalând aceste situații, urmând ca reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi sau ai Poliției municipiului Focșani să se prezinte și să aplice măsurile corespunzătoare.

S.C. Transport Public S.A. va efectua zilnic dezinfecția tuturor mijloacelor de transport în comun utilizate. În mijloacele de transport, în stațiile de așteptare și în autogară S.C. Transport Public S.A va amplasa afișe privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Voluntarii angajați la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Focșani vor înștiința proprietarii parcărilor magazinelor/spațiilor comerciale, supermarketurilor, hipermarketurilor, lăcașelor de cult, precum și Căile Ferate Române – Focșani asupra obligației de a afișa la loc vizibil informațiile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în intervalele orare prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Comitetului județean pentru Situații de urgență Vrancea nr. 67/30.07.2020”, se mai arată în Hotărârea adoptată de comitetul local, al cărui președinte este primarul Cristi Valentin Misăilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here