ULTIMĂ ORĂ: Autoritățile din Vrancea, în alertă din cauza vremii. Meteorologii ar putea emite COD ROȘU

0
309

Autoritățile din Vrancea sunt în alertă după ce meteorologii au anunțat cod portocaliu de ninsori și viscol în județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit deja, în timpul ședinței punându-se la cale toate detaliile pentru ca Vrancea să nu ajungă într-un blocaj din cauza vremii aprige. Avertizarea cod portocaliu a fost adusă la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului.

Pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative şi a avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor. Totodată, se va avea în vedere monitorizarea permanentă şi cu maximă atenţie a situaţiei existente, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie, cât şi verificarea şi asigurarea stării de funcţionalitate a sistemelor de avertizare şi alarmare.

În cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc vineri, 15 ianuarie a.c., la care au participat şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea de la sediul Instituţiei Prefectului, în sistem videoconferinţă, s-au dispus măsurile necesar a fi aplicate ca urmare a fenomenelor meteo prognozate. Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, Prefectul Judeţului Vrancea, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să dispună la nivelul unităţilor administrativ teritoriale toate măsurile necesare ce se impun pentru prevenirea tuturor situaţiilor de urgenţă ce s-ar putea manifesta, şi, în special, pentru apărarea vieţii oamenilor.

Totodată, în ceea ce priveşte persoanele care urmează tratament cu dializă, s-a dispus aducerea, încă din seara zilei de sâmbătă, 16 ianuarie a.c., din zonele unde se pot manifesta cu preponderenţă fenomenele meteo prognozate, a celor care trebuie să urmeze acest tratament în cursul zilei de luni, pentru a evita posibile întârzieri sau dificultăţi în privinţa transportului de la localităţile de domiciliu la centrul specializat din municipiul Focşani. Totodată, prefectul Judeţului Vrancea solicită cetăţenilor, proprietarilor de imobile, administratorilor acestora, precum şi asociaţiilor de locatari ca în această perioadă în care s-au prognozat fenomene meteo specifice iernii, să înlăture zăpada de pe trotuarele din faţa imobilelor, locuinţelor, spaţiilor comerciale.

Pentru a vă informa asupra stării drumurilor, cetăţenii pot apela: pentru drumurile naţionale nr. 021.9360 sau tel verde 0800.800301, iar pentru drumurile judeţene, în perioada manifestării fenomenelor meteo prognozate prin codul portocaliu, la ISU Vrancea – 0237.611212.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 15 ianuarie, o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 16 ianuarie, ora 20.00 – 17 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil. Astfel, temporar, viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Vestea și mai proastă este că, potrivit directorului ANM, luni, pentru județele avertizare cu cod portocaliu s-ar putea emite cod roșu de ninsori și viscol.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.