ULTIMA ORĂ! Avertizări de caniculă, ploi torențiale și vijelii valabile pentru județul Vrancea | VEZI harta zonelor vizate

0
1081

Meteorologii au prelungit avertizările de caniculă și au emis unele noi de instabilitate atmosferică pentru județul Vrancea, dar și pentru alte zone din țară. Conform specialiștilor, valul de căldură se va menține pe întreg parcursul zilei de miercuri, disconfortul termic fiind unul ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, în timp ce temperaturile din termometre vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade. În același timp, ANM a emis două avertizări: una cod portocaliu și una cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, începând de miercuri de la orele prânzului și până joi la ora 12:00, zona de munte a județului Vrancea se va afla sub avertizare cod portocaliu de averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Pentru zona joasă a județului va intra în vigoare, pentru aceeași perioadă, o avertizare cod galben. Conform specialiștilor, vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.