UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Biserica Sf. Gheorghe din Odobești A ARS din temelii (VIDEO)

0
3346

UPDATE2: Incendiul de la Biserica Sfântul Gheorghe din Odobești a fost stins după circa patru ore. Iată comunicatul oficial remis, marți, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea cu privire la acest caz:

”În data de 23 august a.c., în jurul orei 04.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţat de producerea unui incendiu la Biserica Sf. Gheorghe din cartierul Unirea, oraşul Odobeşti. În cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi şi o ambulanţă S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat, pe toată suprafaţa construcţiei.

Din fericire nu au existat victime, pompierii acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului. În momentul izbucnirii incendiului, în biserică nu se afla nimeni, evenimentul fiind semnalat de localnicii care locuiesc în apropiere, aceştia observând flăcări la turla bisericii. În urma incendiului au fost distruse acoperişul bisericii construit din lemn, cu învelitoare din tablă (suprafaţă 200m2), obiecte de cult, cărţi bisericeşti, icoane, mobilier, catapeteasma bisericii şi alte bunuri.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un trăsnet”

UPDATE1: Cel mai probabil, incendiul care a distrus biserica Sfântul Gheorghe din Odobești a fost cauzat de un fulger. Nu este cauza declarată oficial de autorități, însă cel mai probabil asta a generat flăcările distrugătoare. În zona Odobești a fost luni spre marți o furtună puternică însoțită de tunete și fulgere cum nu s-au mai văzut.

Biserica a fost distrusă în totalitate. Locașul de cult mistuit de flăcări datează din anul 1920.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Biserica Sf Gheorghe din cartierul Unirea, orașul Odobești, a fost distrusă din temelii într-un incendiu de proporții. Focul a fost semnalat în jurul orei 4:40 de o persoană care locuiește în apropierea lăcașului de cult. Peste 20 de pompieri cu cinci autospeciale de intervenție au fost mobilizați la locul incendiului.

Când au ajuns, focul se manifesta generalizat, pe întreaga suprafață a bisericii. La ora postării acestei știri, incendiul nu este stins. Pompierii intervin alături de voluntari să stingă focul uriaș. Cauzele exacte ale incendiului urmează a fi stabilite după lichidarea flăcărilor.

Nu există victime, însă biserica a fost mistuită de flăcări, pagubele fiind semnificative.

REVENIM CU DETALII!

incendiu biserica2 - UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Biserica Sf. Gheorghe din Odobești A ARS din temelii (VIDEO)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here