ULTIMĂ ORĂ! Care sunt regulile după care elevii vor învăța din 13 septembrie! Declarațiile miniștrilor Sănătății și Educației!

0
133

Într-o conferință comună, miniștii Educației și Sănătății au anunțat regulile după care instituțiile de învățământ vor funcționa odată cu deschiderea anului școlar. Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu „Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate școlile, creșele și grădinițele rămân deschise în format fizic. După atingerea ratei de 6 la mie, școlile trec în online, iar creșele și grădinițele rămân deschise. După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale. Ordinul este în forma finală, dar el va fi semnat după ce vom fi abilitați de CNSU. Sunt precizate toate situațiile în care apare un caz de infectare, ce se întâmplă. Credem că am acoperit toate situațiile posibile. Dacă se va depăși rata de infectare de 6 la mie, cred că va fi o perioadă scurtă până se revine sub 6 la mie. Perioada de școală online se înjumătățește de la 14 la 7 zile în cazul în care se găsește un caz pozitiv. Până la 6 la mie vor fi testate absolut toate cazurile simptomatice – elevi și profesori – și toți contacții persoanelor confirmate. Se păstrează restricțiile cu privire la accesul persoanelor neautorizate în școli. Practic, părinții nu vor avea acces”. În același context, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, aprecizat că distanțarea fizică cât și aerisirea să,lilor de clasă sunt obligatorii, la fel ca și purtarea măștilor de protecție în ineriorul unităților școlare. „Recomandăm purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am precizat și niște condiții în care măștile textile pot fi purtate – să acopere gura și nasul. Continuăm să testăm în școli și ne pregătim să vaccinăm în școli. Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, există două situații – copiii care au fost vaccinați pot continua să învețe față în față, dacă apare un caz. Ceilalți rămân în online – scenariu valabil sub rata de infectare de 6 la mie. Masca în aer liber, în curtea școlii, purtarea măștii nu este obligatprie, cu excepția acelor festivități de deschidere a școlii, când este aglomerație. Există 3 metode prin care se organizează vaccinarea în școli: dacă școala dispune de resurse materiale și umane – medic și asistentă – vaccinarea se face la cabinetul școlii. Dacă nu dispune, DSP pune la dispoziție o echipă mobilă de vaccinare, cu programare prealabilă la vaccinare. A treia variantă – dacă școala are în proximitate un centru de vaccinare, elevii pot merge să se vaccineze la respectivul centru de vaccinare. Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu elevii în bănci. În cazul în care rata de infectare trece de 6 într-o localitate, atunci toate școlile din acea localitate trec la cursuri online, au anunțat miniștrii Educației și Sănătății”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.