ULTIMĂ ORĂ: Cod galben de ninsori şi viscol până sâmbătă după-amiază

0
559
Meteorologii au emis o informare valabilă în perioada 22 februarie, ora 14.00 – 23 februarie, ora 16.00, interval în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale. În paralel, ANM a emis și o atenționare cod galben, având ca interval de valabilitate perioada 22 februarie, ora 16.00 – 23 februarie, ora 16.00.

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Meteorologii precizează că vremea se va menţine rece până luni, 25 februarie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.