ULTIMĂ ORĂ: Costică Argint a fost plasat sub control judiciar, la solicitarea autorităților italiene

0
13733

Problemele îl urmăresc pe focșăneanul Costică Argint de peste graniță. Acesta a stat câteva ore în arest iar ulterior a fost plasat sub control judiciar, ca urmare a faptului că autoritățile italiene au emis un mandat de arestare pe numele său. Până să se judece cererea propriu zisă, Argint nu are voie să își părăsească domiciliul, cel mai probabil acesta fiind în acest moment la București. În timpul discuțiilor pe care le-am purtat cu Argint în urmă cu câteva luni pe marginea procesului în care solicită reabilitarea sa, focșăneanul ne-a confirmat că s-a întors în țară înainte de izbucnirea pandemiei și locuiește la București împreună cu fiul său, care este student.

Respinge propunerea privind luarea măsurii arestării provizorii faţă de persoana solicitată Argint Costică. …dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de persoana solicitată Argint Costică pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 02.06.2020 până la data de 01.07.2020, inclusiv. …pe timpul cât se află sub control judiciar, persoana solicitată Argint Costică trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv organul de poliţie în a cărui circumscripție locuiește efectiv (fără forme legale), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată. Stabilește ca supravegherea să se exercite de organul de poliţie în a cărui circumscripție locuiește efectiv (fără forme legale). Atrage atenţia persoanei solicitate Argint Costică că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Prezenta se va comunica persoanei solicitate, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte (fără forme legale), serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei. Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate Argint Costică, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză”, se arată în încheierea instanței.

Între timp, până se va judeca eventuala sa extrădare, mandatul european de arestare urmează a fi tradus și pus la dispoziția instanței. Potrivit reglementărilor în vigoare, în astfel de situații persoana pentru care se solicită arestarea poate însă alege țara în care va executa pedeapsa. Din informațiile noastre, Costică Argint ar fi fost condamnat în Italia la finele lunii februarie anul acesta, în urma unui conflict pe care l-a avut în Peninsulă în 2007. Pedeapsa definitivă ar fi de 3 ani și 4 luni închisoare în regim de detenție, din care Argint ar fi executat o bună parte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.