ULTIMĂ ORĂ: De la 1 iunie se deschid terasele și plajele | Ce alte activități vor fi posibile de luna viitoare

0
1018

După ședința pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniști, Președintele Klaus Iohanns a anunțat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Președintele a spus că 1 iunie va fi data la care se vor deschide terasele cu respectarea unor măsuri speciale cum ar fi distanța de 2 metri între mese și un număr de 4 persoane la o masă. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Declarația președintelui Klaus Iohannis:

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.  Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic. Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.