ULTIMĂ ORĂ: Doi tineri, reținuți pentru trafic de droguri

0
592

Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 4 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Două persoane au fost reținute. La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, au desfășurat o acțiune, în municipiul Focșani, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri de risc și mare risc, introducere în țară de droguri de risc și spălare de bani. Din cercetări a reieșit faptul că, începând din anul 2017, un bărbat de 30 de ani și o tânără de 19 ani ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri, în vederea consumului propriu și al vânzării acestora, către alte persoane. Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au efectuat 4 percheziții la locuințele celor în cauză, în urma cărora au fost descoperite și ridicate un laptop, 1.500 de lei, mai multe telefoane mobile și înscrisuri. 7 persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri de risc și favorizarea infractorului, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Informații de background: În acest dosar penal, la data de 22 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, au depistat alți doi bărbați, de 26 și 33 de ani, care s-au întors din Spania, de unde ar fi procurat 5 kg. de cannabis, droguri pe care le-ar fi trimis în țară printr-o firmă de transport internațional de mărfuri. Coletul a fost interceptat și ridicat din Deva, județul Hunedoara, de polițiști. Ulterior, polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare în județele Vrancea, Brașov și în București, în urma cărora au fost ridicate un laptop, 4.000 de lei, 630 de euro, 3 telefoane mobile, un grinder metalic și 65,83 g. de cocaină, fiind dispusă aplicarea sechestrului asigurator asupra unui autoturism. Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.