ULTIMĂ ORĂ: Două drumuri ÎNCHISE din cauza ZĂPEZII

0
200

viscol-zapada-aprilie-2015

Avertizarea COD GALBEN valabilă până în această seară la ora 20:00 a creat primele probleme în județul Vrancea. Conform avertizării meteorologilor precipitațiile ce vor continua să cadă vor fi însemnate cantitativ, cu ninsori în zona de munte, ploi și lapoviță în zonele joase și intensificări ale vântului de până la 60 km/h.

Urmare a atenționării, viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea a cerut tuturor structurilor pentru situații de urgență din toate județele, ce se află sub atenționarea meteorologică, să fie pregătiți să acționeze în teren și să activeze grupele operative pentru intervenție.

Ca urmare a atenționării de COD GALBEN emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru 20 de județe din Estul și Sud-Estul țării, vizând precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a dispus şefilor structurilor pentru situații de urgență din județele supuse atenţionării să ia toate măsurile pentru a preveni producerea unor situații de urgență, în special a inundațiilor.
Astfel, vicepremierul Gabriel Oprea a cerut inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Braşov, Sibiu, Covasna, Vrancea, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa să monitorizeze permanent situaţia din teren şi fie pregătite să activeze grupele operative pentru intervenție încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase, se arată în comunicarea M.A.I.

 

În comuna Vintileasca zăpada și viscolul a acoperit complet două drumuri comunale. Este vorba despre drumurile Bahnele – Poiana Stoichii şi Bahnele – După Măgură. Pe acest tronsoane stratul de zăpadă depășește 40 de centimetri. Din cauza viscolului foarte puternic, s-au creat troiene care depășesc un metru. Autoritățile din zonă nu pot inteveni cu utilaje de deszăpezire datorită viscolului care suflă cu putere.

Pe drumul național DN 2 N, în comuna Jitia, a fost restricționat accesul mașinilor de peste 3,5 tone. Și asta pentru că în zonă s-a reactivat alunecarea de teren, provocată de precipitațiile abundente din ultima perioadă. Autoritățile județului Vrancea au comunicat faptul că dacă alunecarea de teren se va accentua, în cursul zilei de astăzi, se va lua decizia ca drumul să fie închis de tot.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.