ULTIMĂ ORĂ: Echipa militară de la spitalul din Focșani a plecat | Unitatea medicală va fi condusă interimar de medicul Gabriel Negoiță

0
795

Misiunea echipei militare de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani ș-a încheiat. După 26 de zile, echipa medicală condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes a părăsit cea mai mare unitate medicală din Vrancea. Medicul militar Alexandru Keresztes a fost delegat să conducă spitalul din Focșani pentru o perioadă limitată de timp, la cererea expresă a Prefecturii Vrancea, care a motivat la acea vreme că numărul cazurilor pozitive de la unitatea spitalicească din Focșani, au explodat. Într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale au fost prezentate principalele misiuni pe care echipa medicală le-a avut de îndeplinit. „Militarii au desfășurat, în perioada 13 aprilie – 7 mai, mai multe activități cu rol de coordonare, creștere graduală de operaționalizare și de consiliere privind organizarea și desfășurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluția epidemiologică în infecția cu SARS Cov 2, pe baza cerințelor formulate de Ministerul Sănătății și adresate Ministerului Apărării Naționale”, se arată în comunicatul MApN.

Unele dintre cele mai importante activități desfășurate în perioada în care echipa militară a fost la conducere au fost cele de identificare și limitare a vulnerabilităților care privesc accesul în obiectiv. O altă măsură instituită a fost aceea de a înființa un punct unic de acces în obiectiv și crearea unor echipe de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecție, a personalului medico-sanitar. Nu au fost omise nici acțiunile din domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor și dispozițiilor de la nivelul instituției sanitare. „Au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecția SARS Cov 2 (internați, autoizolați), stabilirea necesarului de personal medical și auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern și a Codului de etică și deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum și întocmirea unor noi proceduri operaționale pentru organizarea activității specifice”, se mai arată în același comunicat de presă.

„Au fost, totodată, luate măsuri pentru înființarea unui sector ATI dedicat Covid-19 cu 10 paturi avizat de către DSP Vrancea, identificarea unor spații pentru pacienții asimptomatici Covid-19, unde să continue spitalizarea, până la negativare prin 2 teste consecutive, pentru degrevarea cu un număr egal de paturi din secția de Boli Infecțioase, precum și pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide și teste rapide detecție de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 zile”.

După plecarea echipei militare, conducerea interimară a Spitalului Județean din Focșani a fost preluată de actualul director medical, dr. Gabriel Negoiță. În funcție de evoluția situației, Ministerul Sănătății ar putea numi un alt manager interimar care să preia frâiele unității medicale. Din informațiile noastre, în cărți pentru preluarea conducerii este Colonel medic dr. Adrian Boicu, actualul director general comandant al Spitalului militar de urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.