ULTIMĂ ORĂ: Fost comisar șef la Serviciul Rutier Vrancea, condamnat la 9 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare pentru instigare la furt și instigare la sustragerea sau distrugerea de înscrisuri

0
15596

Un fost polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost condamnat ieri de judecători într-un dosar trimis în instanță chiar anul acesta. Fost comisar șef în cadrul Serviciului Rutier, acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru două infracțiuni presupus a fi fost comise în urmă cu doi ani. Acuzațiile descrise de procurori în rechizitoriu au legătură cu un „serviciu” făcut de polițist unui afacerist din județ, căruia colegii fostului comisar șef îi ridicaseră plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, în decembrie 2017. „Condamnă pe inculpatul H. A. Ș. la o pedeapsă de 4 luni închisoare, pentru instigare la furt; la 8 luni închisoare, pentru instigare la sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. …stabilește pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare, sporită cu 1 lună și 10 zile, pedeapsa stabilită fiind de 9 luni și 10 zile închisoare. …dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. …obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. …impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. …va obliga inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Focșani (tipul de activitate va fi decisă de către consilierul de probațiune).

Condamnă pe inculpatul B. C., la o pedeapsă de 6 luni închisoare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. …dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. …obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. …impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. …va obliga inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Slobozia Bradului și Școala Generală Cornetu (tipul de activitate va fi decisă de către consilierul de probațiune). Dispune anularea contractului de vânzare-cumpărare pentru autovehicul încheiat la data de 10.01.2018. Obligă inculpații la plata a câte 700 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat”, se arată în sentința instanței, care poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
De menționat că inițial, fostul comisar șef a scăpat de acuzații, singura persoană trimisă în judecată în legătură cu faptele respective fiind secretara acestuia, care a și fost condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru furt, sustragere sau distrugere de înscrisuri și participație improprie la abuz în serviciu. Deși inițial polițistul a primit clasare în dosar și a fost chemat doar ca martor în cauza fostei sale secretare, omul legii a ajuns în postura de inculpat după ce aceasta a atacat prima soluție dispusă pe numele șefului său. Urmarea a fost că în ianuarie anul acesta fostul comisar șef a fost trimis în judecată pentru instigare la furt calificat și instigare la sustragere sau distrugere de înscrisuri. Procurorii au concluzionat că acesta a fost cel care și-a convins secretara să sustragă plăcuțele de înmatriculare ale unei mașini, pe care mai apoi să le restituie proprietarului, dar și că ar fi determinat-o pe aceasta să sustragă înscrisurile întocmite de colegii săi. Cel de-a doilea inculpat condamnat în dosar este chiar afaceristul căruia colegii polițistului condamnat îi ridicaseră plăcuțele de înmatriculare. Potrivit rechizitoriului, afaceristul a semnat în fals un contract de vânzare-cumpărare al mașinii respective, pentru ca mai apoi polițistul să folosească actul respectiv pentru a recupera plăcuțele și certificatul de înmatriculare reținute.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.