Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateULTIMĂ ORĂ: Fostul primar din Panciu rămâne sub control judiciar. Acesta este...

  ULTIMĂ ORĂ: Fostul primar din Panciu rămâne sub control judiciar. Acesta este judecat pentru nu mai puțin de 8 infracțiuni

  Iulian Nica nu a avut prea mult succes anul acesta în ceea ce și-a propus. Acesta a pierdut alegerile, unde spera să obțină încă un mandat de primar în Panciu, în timp ce dosarul său penal, legat de fapte comise în perioada mandatului, continuă. Fostul primar din Panciu a obținut într-adevăr strămutarea dosarului la o altă instanță, însă nici aici nu a reușit să convingă judecătorii că îi poate fi ridicată măsura preventivă. Azi, Judecătoria Tecuci s-a pronunțat vizavi de verificarea măsurii preventive și a decis Nica ar mai trebui supravegheat o perioadă. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă prin încheierea din 07.05.2020 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Panciu, desființată în parte prin încheierea din 14.09.2020 a Tribunalului Vrancea, în ceea ce privește obligațiile stabilite, măsură luată faţă de inculpatul Nica Iulian (…), trimis în judecată pentru: 1) șantaj; 2)abuz în serviciu; 3) participație improprie la abuz în serviciu (13 acte materiale); 4) instigare la abuz în serviciu în formă continuată (5 acte materiale); 5) instigare la delapidare, în formă continuată; 6) instigare la fals intelectual; 7) instigare la fals intelectual, în formă continuată; 8) complicitate la delapidare, măsură pe care o menţine. Despre aceasta măsură va fi încunoştinţat organul de poliţie ce exercită supravegherea şi anume Poliţia Panciu. Dispune comunicarea prezentei sentinţe către IPJ Vrancea, SPCLEP Vrancea, către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi către Poliţia Panciu. Cu drept de a formula contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în încheierea instanței.

  Dacă instanța a considerat că Nica trebuie să se supună în continuare controlului judiciar, nici electoratul din Panciu nu a avut o mai mare încredere în acesta la votul din 27 septembrie. Astfel, candidatura independentă a lui Iulian Nica la Primăria Panciu a fost văzută cu ochi buni de 9,74% dintre cei care au mers la vot, adică 358 de persoane. Nica nu a candidat independent doar pentru funcția de primar, ci și-a depus candidatura și pentru funcția de consilier local, unde a obținut un scor de 5,56 % – 204 pănceni au pus ștampila pe chenarul cu numele său. Cu ocazia depunerii candidaturii, Iulian Nica s-a conformat legii și a depus și declarațiile de avere și interes, la zi. Astfel, potrivit declarației de avere, Nica are trei terenuri intravilane (două în Panciu și altul în Cârligele) și șase terenuri agricole (patru în Panciu și două în Movilița). Toate sunt deținute împreună cu soția sa, cel mai recent fiind achiziționat în familie în anul 2018. Un alt bun imobil este o casă construită în 2019 în Panciu, în suprafață de 449 metri pătrați. Fostul primar are și două autoutilitare (Mercedez Benz Sprinter fabricat în 2007 și Ford Turneo, fabricat în 2013. Are și active financiare Iulian Nica: cinci conturi curente sau echivalente (inclusiv carduri), un depozit bancar cu o valoare la zi de 25.520 lei și două fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare. În același document apar și părțile sociale pe care le are Nica la două societăți – Bio Agroniv Trust SRL și Oenolab Consult SRL, precum și datorii – două credite bancare în valoare de 110.000 fiecare, contractate în 2019 și scadente în 2024, precum și un împrumut de la o persoană fizică, luat în 2018 și scadent în 2020 – 45.000 lei. Ultima rubrică din declarație este cea a veniturilor. De aici rezultă că salariul încasat de Nica pe tot anul anterior a fost în sumă de 97.997 lei, la veniturile familiei adăugându-se și câștigurile soției din agricultură.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  ACUM Incendiu la o locuință din Ruginești! Mai multe echipaje de pompieri mobilizate în zonă

  Două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud intervin, în cooperare cu SVSU Ruginești,...

  Muzeul Vrancei deschide ușile pentru public în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

  Într-un gest de generozitate cu ocazia Zilei Naționale a României, Muzeul Vrancei anunță că...

  Vrei să muncești în Spaţiul Economic European? Consultă oferta din 8 țări AICI

  Pentru această săptămână, rețeaua EURES (rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a...

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...