ULTIMA ORĂ! Furt și fraudă informatică la o firmă de curierat! PERCHEZIȚII în Vrancea și Timiș

0
964

La data de 04.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş şi Vrancea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând luna noiembrie 2019, doi suspecţi, angajaţi ai unei firme de curierat, împreună cu alte două persoane au constituit o grupare infracţională având drept scop fraudarea coletelor conţinând bunuri de lux, prin efectuarea de comenzi sau cumpărături de obiecte vestimentare valoroase prin intermediul firmei de curierat. După primirea coletelor, acestea erau ulterior returnate firmelor expeditoare, după ce conţinutul lor era înlocuit cu diverse obiecte fără valoare pentru a respecta gramajul iniţial, creând astfel un prejudiciu firmei de curierat de aproximativ 50.000 euro. Unul dintre suspecţi, superviser în cadrul firmei de curierat, modifica sistemul informatic al societăţii privind statusul coletelor, operand în sistem returnarea acestora către firma expeditoare, ca fiind necorespunzătoare pentru clientul care le-a comandat, însă, în fapt, bunurile din colete erau sustrase de către membrii grupării şi înlocuite cu alimente. Un alt membru al grupării, agent de teren angajat al firmei de curierat, modifica informaţiile comenzilor plasate de către membri, în sensul că nu opera în statusul companiei, livrarea acestora şi nici nu emitea factură. Acesta introducea diverse menţiuni care să nu trezească suspiciuni celorlalţi angajaţi ai societăţii care vizualizau baza de date, cum ar fi faptul că respectivul client nu a fost găsit la adresă. Ceilalţi doi membri ai grupării, în calitate de clienţi, comandau frecvent bunuri de lux, achitând produsele cu cardul bancar, direct curierului, pentru ca a doua zi să solicite returnarea coletului pe motiv de neconformitate a calităţii produselor, încasând suma de bani achitată. Odată reajunse la firmele expeditoare, se constata faptul că în locul bunurilor de lux, în colete se găseau diferite alimente. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane mobile şi stick-uri de memorie. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (sursa: comunicat DIICOT)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.