ULTIMĂ ORĂ: Începând de luni, 137 de școli și grădinițe din Vrancea în scenariul 2 | În Boghești a fost instituit scenariul 3

0
8145

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (SJSU) a decis scenariile după care vor învăța, începând de luni, elevii din instituțiile de învățământ din Vrancea. În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, s-au stabilit măsiurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul întregului județ. Elevii din două școli și o grădiniță din comuna Boghești vor trece în online după ce localitatea a intrat în scenariul roșu. Elevii din clasele V-a, VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din alte 137 de școli și grădinițe din județ vor trece la învățământul online, după ce localitățile au intrat în scenariul galben. Dintre acestea, 45 de școli, licee și grădinițe sunt din municipiul Focșani. Iată de s-a decis în ședința extraordinară CJSU:

HOTĂRÂREA nr. 47 din 12.03.2021 pentru stabilirea unor măsuri de organizare a activităţii în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Vrancea, care dispune:

Art. 1 (1) Având în vedere rata de incidență cumulată  a cazurilor de COVID-19 la nivelul fiecărei localități din județul Vrancea, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, precum şi Macheta cu scenariile avizate de către Direcția de Sănatate Publică Vrancea, se aprobă scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, începând cu data de 15.03.2021, conform Anexei.

(2) Unitățile de învățământ menționate la alin (1) vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului educației şi ministrului sănătăţii.

Art. 2 Prevederile Hotărârilor C.J.S.U. Vrancea privind suspendarea activităților didactice în unitățile/instituțiile de învătământ, la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, aprobate anterior prezentei Hotărâri, a căror perioadă de aplicabilitate nu a expirat, rămân în vigoare.

Art. 3 Scenariul de funcționare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar se actualizează în funcţie de evoluţia epidemiologică, la nivelul fiecărei localități din județul Vrancea.

Art. 4 Prezenta hotărâre va fi înaintată Inspectoratului Şcolar al judeţului Vrancea, Comitetului Național pentru Situații de Urgență, tuturor unităților administrativ teritoriale, şi instituţiilor interesate prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.