ULTIMĂ ORĂ: Judecătoria Focșani îi dă voie lui Misăilă să candideze!

0
493

Judecătoria Focșani s-a pronunțat în urmă cu câteva momente în dosarele în care liberalii contestau atât candidatura lui Cristi Valentin Misăilă la funcția de primar, cât și lista de candidați propusă de PSD pentru legislativul focșănean. Dosarul de candidatură depus de Misăilă și admis de biroul electoral a fost contestat pe motiv că nu ar întruni toate condițiile legale, anume că actualul primar ar apărea în acte ca locuind în ANL-ul la care acesta a renunțat din anul 2018. „Această locuință ANL a fost deținută cu contract de închiriere de pârât pînă în 2018, dată la care a renunțat și a predat locuința la Primăria Municipiului Focșani. Pe cale de consecință, nici cartea de identitate nu mai este valabilă, domiciliul fiind la data prezentă unul fictiv. Dovada domiciliului se face cu orice act ce dovedește deținerea sub orice formă a unui imobil, aspect ce nu poate fi probat în prezent de numitul Misăilă Cristi Valentin”, se arăta în contestație (detalii, aici). Ieri, primarul Misăilă a explicat că are în continuare domiciliul în Focșani, dar nu la ANL, ci într-o altă locație, cartea de identitate fiindu-i eliberată într-adevăr recent, pe 11 august. După ce a renunțat la ANL – a precizat primarul – a avut domiciliul într-o locuință de serviciu, la care de asemenea a renunțat. Ieri, primarul chiar a precizat că a vrut să verifice personal dacă nu cumva la dosarul de candidatură a fost depusă o carte de identitate veche, însă nu i s-a permis acest lucru la biroul electoral. Azi, Judecătoria Focșani s-a pronunțat în cauză, din informațiile noastre chiar procurorul de ședință punând concluzii de respingere a contestației. „Respinge contestația ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 24 de ore de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Vrancea, sub sancțiunea nulității”, se arată în minută.

Azi au fost în total aproape 20 de alte contestații la legea electorală, majoritatea vizând birourile de circumscripție din diverse localități din județ. Una dintre acestea însă viza tot candidatura lui Misăilă, dar și a listei de candidați PSD la Consiliul Local Focșani. Potrivit informațiilor furnizate de instanță, la solicitarea Jurnal de Vrancea, judecătoria a considerat contestația neîntemeiată: „Respinge ca neîntemeiată contestația formulată de Partidul Național Liberal Vrancea împotriva hotărârii… de admitere a candidaturii… și împotriva listei de candidați pentru alegerea CL Focșani din partea pârâtului Partidului Social Democrat. Cu drept de apel în termen de 24 de ore”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.