ULTIMA ORĂ: Județul Vrancea vizat de două avertizări meteo: cod PORTOCALIU de caniculă și cod GALBEN de vijelii și ploi torențiale

0
467

Județul Vrancea va intra sub incidența avertizărilor meteorologice de caniculă și vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină. Prima avertizare intră în vigoare sâmbătă, de la ora 13:00 și va fi valabilă până la ore 23:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp. Începând de duminică dimineață, județul va intra sub avertizare COD PORTOCALIU de caniculă. În Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.