ULTIMĂ ORĂ: Klaus Iohannis: „Școala va începe la 14 septembrie. Elevii vor merge fizic la școală, cu mici excepții”

0
8606

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că școala în învățământul preuniversitar va începte la data de 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv în instituțiile de învățământ. Președintele a anunțat trei scenarii posibile de care autoritățile vor trebui să țină cont. Este vorba despre criterii care au la bază numărul de noi cazuri la 14 zile, calculate la mia de locuitori:

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că decizia va fi luată exclusiv la nivel județean. Conform acestuia, în România, la acest moment sunt câteva sute de localități care se încadrează în scenariul galben și doar 50 de localități care se încadrează în scenariul roșu.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.