ULTIMA ORĂ: Lucrările din cartierul Bahne sistate până la noi ordine din cauza neînțelegerilor dintre primar și consilierii locali

0
696

Continuarea lucrărilor de infrastructură pe șase străzi din cartierul Bahne nu au primit girul consilierilor locali. Întruniți în ședință extraordinară, aleșii locali au avut la mapă două proiecte care vizau refacerea infrastructurii și lucrări de sistematizare verticală pe străzile Gheorghe Doja, fundatura Gheorghe Doja, Legumelor, Plantelor, Vasile Pârvan și strada Bahne din municipiul Focșani. Primul proiect de hotărâre făcea referire la predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administratiei prin Compania Naționala de Investitii „C.N.I” S.A. a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivul de investiții, în timp ce ultimul proiect înscris pe ordinea de zi viza alocarea sumei de un milion de lei pentru finalizarea acestor lucrări. Viceprimarul Ana Maria Dimitriu (PNL) a dorit să facă un amendament la proiectul prin care se preda amplasamentul către CNI, amendament care să-i includă pe lista inițiatorilor pe toți consilierii locali, alături de primarul Cristi Misăilă. Edilul Focșaniului a explicat în plen că amendamentul ar fi unul ilegal întrucât este apanajul primarului de a supune la vot și aproba indicatorii tehnico-economici pentru orice obiectiv de investiție. Proiectul a fost votat de cei 18 consilieri prezenți la ședință cu 9 voturi pentru (PSD+USR) și 9 abțineri (PNL). Consilierul Mihai Nedelcu (PSD) a fost de acord cu amendamentul Anei Mariei Dimitriu și și-a exprimat dorința ca proiectul să fie revotat avându-i inițiatori pe toți consilierii locali. Primarul Misăilă s-a împotrivit și a atras atenția că odată votat, proiectul nu mai poate primi un alt vot. Ulterior, primarul Cristi Misăilă a retras de pe ordinea de zi ultimul proiect prin care se alocau banii pentru obiectivul de investiții.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.