ULTIMĂ ORĂ: Mihai Copaci RAMÂNE DUPĂ GRATII

0
421

Mihai Copaci, fost președinte-director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vrancea, rămâne după gratii.

Magistrații de la Tribunalul Vrancea au decis, joi, să mențină măsura arestului preventiv, astfel că Mihai Copaci, reținut în urma unui flagrant și apoi arestat pentru luare de mită, rămâne închis.

Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Galați. Mihai Copaci a fost adus joi dimineață de la București și după ce a fost dus fața instanței, a fost introdus în arestul Poliției Județene. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de acum încolo cu el, având în vedere că sentința de joi poate fi atacată cu apel.

Reamintim, fostul preşedinte-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea Mihai Copaci a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce a primit 3.000 de euro şi 3.500 de lei de la o persoană din conducerea unui spital, pentru a asigura bugetarea unităţii medicale. Potrivit rechizitoriului, în perioada martie 2015 – 27 februarie 2016, Mihai Copaci, ca preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, a solicitat şi a primit de la o persoană din conducerea unui spital, în tranşe periodice, suma totală de 3.000 de euro şi 3.500 de lei, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să asigure bugetarea corespunzătoare a spitalului, prin contractele încheiate în acest sens între casa de asigurări şi spital. Procurorii susţin că, potrivit înţelegerii, Copaci urma să primească lunar 1.000 de euro. Ca urmare, în lunile aprilie şi mai 2015, preşedintele CJAS Vrancea a primit câte 1.000 de euro (în total 2.000 de euro), de fiecare dată sumele fiindu-i date în biroul său din sediul CAS Vrancea. „Ulterior, din cauza lipsei de disponibilităţi, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta înţelegerea, făcând plăţi sporadic, respectiv 2.000 de lei în luna august sau septembrie 2015 (în parcarea DSP Vrancea), 1.500 de lei în luna decembrie 2015 (de asemenea în biroul lui Copaci Mihail din sediul CAS Vrancea)”,se arată într-un comunicat remis miercuri de DNA. În 27 februarie 2016, Mihail Copaci a fost prins în flagrant după ce a primit 1.000 de euro, în parcarea unui complex comercial. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, cu propunere de a se menţine măsurile preventive luate în cauză. După ce a fost prins în flagrant de procurori, Mihai Copaci a demisionat din funcţia de preşedinte director al CJAS Vrancea, printr-un fax trimis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele instituţiei luând act de gestul lui Copaci.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.