ULTIMA ORĂ! Nicușor Halici numit prefect de Vrancea!

0
408

Guvernul l-a numit pe Nicușor Halici în funcția de prefect al județului Vrancea. Președintele interimar PSD Vrancea a fost cea de-a doua propunere a organizației județene după ce, la mijlocul lunii decembrie 2021, PSD Vrancea l-a nominalizat pe omul de afaceri și președinte la filiala PSD Adjud, Victor Roman, pentru ocuparea acestei funcții. La o lună și jumătate de la acea nominalizare, social democrații vrânceni s-au văzut nevoiți să vină cu un nume nou. Conform unor surse politice, deputatul Nicușor Halici s-a autopropus pentru funcția de prefect de Vrancea, lucru care îi va aduce o consolidare a poziției sale în fruntea filialei județene a partidului. De altfel, județul Vrancea era singurul județ din țară fără prefect și cu un singur subprefect pe post. Decizia de numire urmează să fie publicată astăzi în Monitorul Oficial.

În vârstă de 43 de ani, Nicușor Halici este căsătorit și are doi copii. Acesta a mai deținut funcția de prefect de Vrancea vreme de 2 ani de zile, în perioada 1 februarie 2014-12 aprilie 2016. Din 2016, Nicușor Halici a fost ales deputat de Vrancea pe listele PSD, funcție pe care a câștigat-o și la alegerile parlamentare din 2020. Nicușor Halici este cunoscut ca un apropiat al fostului președinte CJ Vrancea, Marian Oprișan, acesta din urmă fiind și cel care l-a impus ca succesor al său la șefia PSD Vrancea, după ce, în octombrie 2020, Biroul Politic Național al PSD l-a demis pe Oprișan din funcția de președinte al organizației vrâncene. Odată cu preluarea postului de prefect, Nicușor Halici va trebui să demisioneze din Parlamentul României, locul său în Camera Deputaților fiind ocupat de primul supleant de pe lista de candidați PSD Vrancea de la alegerile parlamentare din decembrie 2020, respectiv consilierul județean Laurențiu Marin.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.