ULTIMĂ ORĂ: O clasă a Școlii 9 din Focșani și patru clase ale Școlii Gimnaziale Vizantea Răzășească își suspendă cursurile!

0
863

Încă cinci clase ale unor școli din județ întrerup cursurile față în față, elevii urmând a participa la cursuri on-line, pe fondul apariției unor cazuri de coronavirus. Măsura a fost comunicată după ședință ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, în cadrul căreia s-a constatat suspendarea cursurilor şcolare pentru efectivul de elevi prezenţi „față în față” din clasa a V-a C, din cadrul Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” nr. 9, din municipiul Focșani, începând cu data de 29 octombrie, dar și pentru clasele a VI-a și a VIII-a, din cadrul Școlii Gimnaziale Vizantea Mănăstirească, din comuna Vizantea – Livezi, începând cu data de 30 octombrie. Tot la Școala Gimnazială Vizantea Răzășească s-a dispus suspendarea cursurilor începând cu data de azi, pentru clasele a V-a și a VI-a. La Vizantea-Livezi măsurile de suspendare vor fi menținute pe o perioadă de 7 zile, în timp ce la Școala 9 din municipiu măsurile vor fi menținute pe o perioadă de 12 zile. Unitățile de învățământ menționate sunt obligate să respectecte măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educației și cercetării, iar reluarea cursurilor școlare care presupun prezența „față în față” se dispune prin Hotărâre a CJSU Vrancea, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

O altă decizie luată în ședința CJSU este legată de măsurile pentru comuna Tulnici. Aici, incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile se menține mai mare de 1,5 0/00 și mai mică sau egală cu 3 0/00, respectiv 2,37. Motiv pentru care, de mâine și până pe 12 noiembrie, locuitorii din Tulnici trebuie să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise – piețe, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Obligația purtării măștii se aplică pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Potrivit hotărârii CJSU Vrancea, în Tulnici este permisă, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte. Sunt interzise însă spectacolele de tipul drive-in în aer liber, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale. „Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00;
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar: 06:00 – 23:00.
Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori prin punerea în aplicare a Hotărârii CJSU Vrancea nr. 111 din 08.10.2020”, se mai arată în hotărârea CSJU.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.