ULTIMĂ ORĂ: Patru sate IZOLATE la GURA CALIȚEI

0
390

alunecari teren

După ce în urmă cu 2 ani, la nivelul localității Gura Caliței a fost instituită starea de alertă, din cauza gravelor alunecări de teren, acum autoritățile din județ sunt pe punctul de a face din nou același lucru: să declare starea de alertă.

În urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, s-au reactivat mai multe alunecări de teren, iar drumurile de acces către patru sate au fost afectate în mai multe puncte. Practic, în acest moment, sătenii din cele patru localități sunt izolați, iar la ei nu se mai poate ajunge decât pe jos.

cristina-duta-isu-vranceaÎn comuna Gura Caliţei, în urma reactivării unor alunecări de teren, drumurile care asigură accesul în patru sate au fost afectate pe diferite suprafeţe, iar în unele puncte platforma căii de rulare a fost parţial distrusă. Astfel, accesul în satele Plopu, Cocoşari, Dealu Lung şi Raşca se realizează doar pietonal.

a declarat căpitanul Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Prefectul județului, Nicușor Halici ia în calcul instituirea stării de alertă, întrucât poate se pot urgenta demersurile în vederea construcției drumului sau sectorului de drum respectiv.

Este vorba despre Drumul Judeţean 204 B, afectat de alunecările de teren din ultimii ani, care a devenit necirculabil și care trebuie strămutat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.