VIDEO UPDATE: Peste 600 de kg de muniție detonată la Haret

0
309

UPDATE: Specialiștii ISU Vrancea au mai găsit și alte bombe neexplodate, la Haret. Inițial, muncitorii au găsit 7 bombe de aviație neexplodate, provenite cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial. Imediat, oamenii care lucrau pentru demolarea rămășițelor unei construcții, la rampa de gunoi din localitatea Haret, au sunat la 112 și au cerut sprijinul specialiștilor de la ISU Vrancea. Ajunși la fața locului, pirotehniștii au evacuat persoanele din zona rămpii de gunoi și au izolat zona întrucât exista risc mare de explozie. În urma cercetărilor, pompierii au mai găsit și alte elemente de muniție, în total la această oră fiind găsite 12 bombe de aviație neexplodate, fiecare cântărind circa 50 de kg  dar și 2 mine antitanc.

Bombele sunt  încastrate in ciment, distrugerea muniției urmând a avea loc în cursul zilei de miercuri de către pirotehniști de la ISU Vrancea.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un întreg arsenal de muniție de război a fost descoperit, miercuri, la gropa de gunoi de la Haret. O echipă de muncitori care efectua lucrări la demolarea unei clădiri vechi a făcut o descoperire șocantă. Nu mai puțin de 7 bombe de aviație cântărind 50 de kilograme fiecare, au fost descoperite de muncitori, care au apelat Serviciul Unic de Urgență 112. La fața locului s-au deplasat specialiștii pirotehniști de la ISU Vrancea, care au luat decizia ca muniția să fie detonată la fața locului, în cursul zilei de astăzi, pentru că există un risc foarte ridicat de explozie, bombele fiind încastrate în beton.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.