ULTIMA ORĂ: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în aproape toată ţara

0
476

image1 1024x612 - ULTIMA ORĂ: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în aproape toată ţara

Vremea schimbă foaia. După o săptămână plină de atenționări de caniculă, vin ploile, însoțite de grindină și vijelii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru după-amiaza zilei de vineri. În aproape toată țara vor fi semnalate ploi torenţiale, descărcări electrice și căderi de grindină.

În noaptea de joi spre vineri, 30/31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30…35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Vineri, 31 iulie, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here