UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Poleiul închide drumurile, în Vrancea

0
569

UPDATE2: Circulația pe Drumul Județean 204 D Focșani-Suraia a fost reluat la circa trei ore de la momentul la care autoritățile au dispus închiderea șoselei ca urmare a poleiului periculos format pe carosabil.

Autoritățile au dispus reluarea traficului în jurul orei 19.00 însă șoferii trebuie să fie maxim de atenți întrucît în continuare pe sensul de mers dinspre Suraia spre Focșani, șoseaua este acoperită cu un strat gros de gheață. Și asta pentru că drumarii nu au acționat decât pe sensul dinspre Focșani spre Suraia. Situația în teren este incredibilă.

După ce zeci de șoferi au fost nevoiți să aștepte pe marginea șoselei venirea drumarilor, la fața locului a ajuns o singură sărăriță care a împrăștiat material antiderapant numai pe sensul spre Suraia. La întoarcere, utilajul a rămas fără material astfel că pe sensul spre Focșani nu a mai putut interveni.

La circa o oră, în zonă a venit o altă sărăriță care a acționat pe același sens de mers ca primul utilaj, în timp cep e cealaltă bandă nu a fost dată pic de sare care să topească gheața groasă. Disperați, șoferii au crezut pentru o vreme că vor ajunge să facă noapte alba pe marginea drumului, însă ulterior, situația s-a schimbat,

Poliția dând drumul circulației, chiar dacă spre Focșani drumul județean este în continuare acoperit cu polei, la fel de periculos ca înainte de închiderea circulației.

Practic, șoferii sunt la mila Domnului, că autoritățile nu prea se preocupă de siguranța cetățenilor.

UPDATE: Pe DJ 204 D Suraia Focșani a ajuns în jurul orei 18.00 o sărăriță care împrăștie pe șosea material antiderapant.

Utilajul merge spre Suraia după care va face cale întoarsă pentru a curăța cum trebuie carosabilul de gheața periculoasă.

Între timp, numărul mașinilor care așteaptă pe marginea drumului să se redea circulația a crescut. Sunt zeci de autovehicule trase pe dreapta între care se afla și două microbuze cu călători.

După ce se va curăța șoseaua, autoritățile vor da drumul circulației.

ȘTIREA INIȚIALĂ: După zăpadă și ger, poleiul pune stăpânire pe județ iar problemele au început deja să apară. Miercuri după amiază, drumul județean 204 D Suraia-Focșani a fost închis din cauza poleiului periculos.

Stratul de gheață format pe șosea care poate duce la producerea unor tragedii rutiere a determinat autoritățile să dispună închiderea tronsonului. Drumarii urmează să curețe șoseaua și numai după aceea vor permite din nou circulația pe DJ 204 D Suraia-Focșani.

Echipajele de deszăpezire trebuie să împrăștie pe carosabil material antiderapant pentru ca mașinile să nu alunece ca pe patinoar și să aibă loc accidente. La fața locului, se află polițiști care au dispus închiderea circulației și care vor veghea ca lucrurile să nu scape de sub control.

La ora postării acestei știri, circa 40 de mașini sunt oprite la ieșirea din localitatea Biliești, șoferii urmând a-și continua drumul după ce șoseaua nu va mai fi alunecoasă.

dj-204-d-suraia-focsani-drum-inchis2

dj-204-d-suraia-focsani-drum-inchis1

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.