ULTIMĂ ORĂ: Premieră! Vrâncenii, invitați la plimbare în Crângul Petrești reamenajat

0
1383

Consiliul Județean Vrancea a creat un eveniment pe Facebook, prin care îi invită pe vrânceni să vadă cum arată Crângul Petrești, care a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și reamenajare cu bani de la Uniunea Europeană.

Programul de vizită cuprinde o cursă cu biciclete, o vizită la Muzeul Satului, dar și surprize: “Joi după-amiază, la 18.30 fă-ți timp pentru tine, pentru familie și pentru sănătate. Ia-ți bicicleta, prietenii și familia și vino în Piața Unirii să plecăm, împreună spre Crângul Petrești. Facem o tură de bicicletă până în crâng pe pista lungă de cinci kilometri! O dată ajunși în Crângul Petrești vom participa la un #happening surpriză organizat chiar la Centrul de Informare al ariei protejate și vom #vizita Muzeul Satului. Am avut grijă să îți asigurăm și alte facilități în această minunată zonă de agrement. Dacă nu vrei să ajungi la Crângul Petrești cu bicicleta vei găsi un loc de parcare negreșit, așa că poți veni și cu mașina. Ia-i și pe bunici să revadă locurile prin care se plimbau în tinerețe. Acum te poți plimba la pas pe o porțiune de aproximativ trei kilometri de alei modernizate care străbat desișul pădurii și poți zăbovi în locurile de odihnă special amenajate. Dacă te întorci pe înserat, nu-ți face griji, ești în siguranță! Pe tot traseul sunt montate camere de supraveghere. Totodată, ne-am gândit că poți uita că timpul trece și am iluminat tot traseul. La 120 de ani distanță am reinventat proiectul inginerului Bălănescu, care a întocmit primele planuri de amenajare a Parcului din Crângul Petrești. Cele 40 de hectare de pădure donate de Majestatea Sa Regele Carol I „pentru a o transforma pe cheltuiala sa într-un parc, loc de plimbare pentru orășeni” sunt redate circuitului public joi, 29 iunie de la ora 19.00. Vino să vezi cu ochii tăi. Nu uita să ne trimiți o poză dacă ți-a plăcut!”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Vrancea în invitația la evenimentul creat pe Facebook.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.