UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Primele incidente la urne: vrânceni depistați că încercau să voteze a doua oară

0
535

UPDATE: Până în acest moment, structurile care răspund de buna desfășurare a alegerilor și au atribuții în verificarea incidentelor electorale nu au fost sesizate cu privire la vreo tentativă de vot multiplu.

Din județ apar primele semnale cu privire la tentativa unor vrânceni de a vota de două ori. Cel puțin două incidente au fost semnalate până la ora 10.00. Un prim caz a fost înregistrat în Odobești, unde în momentul în care buletinul unui cetățean a fost scanat, softul instalat pe tableta din secția de votare a anunțat că respectivul alegător trecuse deja pe la urne.

Cel de-al doilea caz a fost semnalat la Focșani, unde, de asemenea, un alegător care votase deja, a fost depistat că încearcă să voteze din nou de tabletă. Procesul electoral nu a fost întrerupt, însă au fost anunțate autoritățile, iar persoanele suspecte de tentativă de vot multiplu trebuie să dea explicații în fața polițiștilor.

Deocamdată, potrivit IPJ Vrancea, în județ nu au fost semnalate situații deosebite care să determine închiderea vreunei secții de votare sau întreruperea procesului electoral.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here