UPDATE-ULTIMĂ ORĂ: Procurorii DNA au descins la Prefectura Vrancea (VIDEO)

0
860

dna-prefectura-vn

UPDATE6: Procurorii anticorupție au luat la audieri, la DNA Galați, încă o persoană, a cincea, în dosarul retrocedărilor ilegale din anul 2006, care fac în această perioadă obiectul unor ample verificări. Astfel, cea de-a cincea persoană dusă la audieri este Gabi Furtună, şefa Serviciului Urmărirea Actelor de Retrocedare în Prefectura Vrancea. Gabi Furtună lucrează în Prefectură din anul 2000 iar în 2006, perioada în care ar fi fost operate retrocedările ilegale, ea era membru în comisia locală de fond funciar.
Rămâne de văzut dacă după audieri, procurorii vor dispune și rețineri.
UPDATE5: Procurorii DNA au mai ridicat, pentru a fi dus la audieri, încă un funcționar care, cel mai probabil are legătură cu  modul în care au fost făcute retrocedările între anii 2006-2010.
UPDATE4: Primarul Focșaniului Decebal Bacinschi a confirmat că secretarul Primăriei, Eduard Corhană, a fost ridicat și va fi dus la audieri la DNA Galati:
”Domnul secretar Eduard Corhană a venit să-și ia din birou telefonul mobil și buletinul și mi-a spus că este invitat de domnii procurori la DNA Galați pentru niște lămuriri. Nu știu exact despre ce este vorba, în 2006 el nu lucra la Primăria Focșani, lucra la ITRSV, Ferească Dumnezeu”, a conchis Bacinschi.
Alături de Corhană vor ajunge la DNA Galați Marin Gheorghe și Dan Burghez.
UPDATE3: O a treia persoană a fost ridicată de procurori și dusă la audieri, la DNA Galați. Este vorba despre Marin Gheorghe, inginer, care făcea parte din Comisia Județeană de Fond Funciar. Procurorii sunt în continuare în Instituția Prefectului și verifică dosare privind retrocedări efectuate în Vrancea.

UPDATE2: Procurorii DNA Galați l-au ridicat pentru audieri pe secretarul Primăriei Focșani, Eduard Corhană și pe Dan Bunghez, șeful ADS Vrancea. Alți anchetatori au rămas în continuare în sediul Prefecturii și verifică dosarele privind retrocedările care s-au făcut în trecut în județ.

UPDATE: Subprefectul de Vrancea Cristi Misăilă a confirmat știrea conform căreia Instituția Prefectului face miercuri obiectul unor descinderi ale procurorilor DNA. Misăilă a declarat pentru Jurnal de Vrancea că la ora postării acestei știri, la Prefectură se află mai mulți procurori care verifică dosare privind retrocedări făcute în Vrancea în anul 2006. Retrocedarea dubioasă s-ar afla în atenția procurorilor de mai multă vreme, spune Misăilă, și nu este exclus ca anchetatorii să ia la puricat și alte dosare având același subiect, al retrocedărilor făcute în Vrancea. În anul 2006 prefect era Ion Oprea iar la Putere era PDL.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Procurorii DNA au descins, miercuri dimineață la Prefectura Vrancea. Procurorii anchetează modul în care au fost retrocedate mai multe păduri în perioada 2007-2010, despre care se crede că au fost acordate ilegal.

VOM REVENI CU DETALII!

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.