ULTIMĂ ORĂ: Proiectele pentru alegerea viceprimarilor, din nou un eșec la Focșani

1
171

A treia tentativă de alegere a viceprimarilor municipiului Focșani nu a fost una de succes de nici acum. Proiectele nu au fost avizate din lipsă de cvorum în comisii, așa că ședința a fost declarată închisă… înainte de a se deschide. Pe lângă cele două proiecte care vizau alegerea viceprimarilor, pe ordinea de zi erau și alte două proiecte, care vizau majorarea capitalului ENET, dar și aprobarea taxelor și tarifelor de la Piața Moldovei. „Cineva, care consideră că deține adevărul absolut, astăzi le dă ordin colegilor mei din PSD să nu participe la această ședință, pentru a aproba sumele alocate de Guvernul PNL pentru continuarea activitatea SC ENET”, a spus primarul Cristi Misăilă, făcând referire la Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea, căruia i-a cerut demisia. „Eu mă dezic de această organizație județeană, nu de PSD. S-a dovedit că în Vrancea nu mai există PSD”, a continuat primarul.

Numele viitorilor viceprimari suscită interes de ceva vreme, însă prima inițiativă de acest gen i-a aparținut chiar lui Cristi Valentin Misăilă în ședința din 26 noiembrie, când în proiectul ordinii de zi primul pe listă era alegerea viceprimarilor municipiului. Ulterior, în timpul ședinței, chiar primarul a solicitat retragerea acestuia, dat fiind că din sală lipseau doi consilieri – Costel Bîrsan (PNL) și Mihai Nedelcu (PSD). A doua tentativă era asumată, ca și cea de azi, de Grupul PNL. Nu de toți cei 10 consilieri liberali, e drept, dat fiind că la inițiatori apar doar Costel Bîrsan, Ionel Costea, Ana-Maria Dimitriu, Victor Dumitru, Corneliu-Dumitru Gheoca, Liviu-George Macovei, Neculai Tănase și Zîrnă Cristian. Ca și la ședința de săptămâna trecută, azi este vorba de două proiecte: „alegerea unui viceprimar al municipiului Focșani, care va exercita primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului municipiului Focșani – domnul Cristi Valentin Misăilă” și „alegerea unui viceprimar al municipiului Focșani”. Grupul PNL ar fi dorit să introducă cele două proiecte suplimentar față de ordinea de zi a ședinței din 17 decembrie, însă inițiativele au fost stinse în fașă, după ce PSD și USR-PLUS s-au opus, iar ședința a continuat fără astfel de dezbateri, care se anunțau încinse.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Aoleu, asemenea drame la Focsani, devenim un oras foarte interesant . Daca domnul primar e de stanga atunci alegerea corecta e USR, pentru ca mai de stanga nu e niciun partid din spectrul politic actual. Te apuca durerea de cap daca incerci sa deslusesti conspiratiile din CL Focsani, mai bine stam comod in fotolii si ne delectam cu vizionarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.