UPDATE: ULTIMA ORĂ: Un bărbat din Suraia s-a urcat pe un stâlp de electricitate și amenință că se aruncă în gol (FOTO)

0
421

barbat-pe-stalp-suicid 7

UPDATE: Bărbatul din Suraia, care s-a urcat luni pe un stâlp de înaltă tensiune, amenințând  că se sinucide, a acceptat, după aproximativ două ore să coboare de bună voie. Aflat într-o stare avansată de ebrietate, insul s-a urcat la o înălțime de aproximativ 30 de metri de suprafața solului și numai o minune a făcut ca acesta să nu-și piardă echilibrul și să cadă în gol. Motivul pentru care Săndel Haimana a recurs la acest gest este acela că soția îl înșela cu nașul lor de cununie. De altfel, el a fost acela care a sunat la numărul de urgență 112 și a raportat evenimentul. Prezentă la fața locului, soția a încercat să-și convingă soțul să coboare, însă fără succes.

“El știe ce a avut. A venit de la servici, a plecat, iar a venit din sat, iar a plecat. Nu știu ce o fi fost în capul lui.” a spus Vica Haimana, soția bărbatului.

Încă de la început, bărbatul a solicitat prezența soției și a nașului pe care îi bănuia că ar avea o relație amoroasă, dar și un detector de minciuni pentru a se asigura că aceștia îi vor spune adevărul.

“I-am spus să nu facă gestul acesta, că ar trebui să se gândească la familia lui, la maică-sa, să se gândească la cei doi copii ai lui. El, nu și nu. Dimineață ar fi avut o discuție cu soția, ea ar fi amenințat că dacă o dă afară din casă o să dea foc la locuință. Surprinzător este faptul că sunt o familie care își văd de treaba lor, sunt oameni onești și la locul lor. Cel puțin el, până acum, nu a creat nici un fel de problemă”, a declarat Neculai Hărăbor, șef SVSU Suraia, ajuns și el la fața locului.

Oamenii legii au fost cei care au reușit să îl facă pe bărbat să renunțe la tentativa de suicid. Comisarul șef Gheorghe Negoițescu a fost cel care l-a făcut pe bărbat să coboare după ce l-a convins că gestul său nu își are rostul.

“I-am promis că nu o să i se întâmple nimic, că îl vom consilia. Omul a fost puțin tulburat de discuția pe care a avut-o cu soția și probabil din cauza asta s-a urcat pe stâlp. Părea convins să se arunce, deoarece spunea că viața lui nu mai are sens. L-am convins că nu trebuie să moară pentru că trebuie să le asigure un viitor celor 4 copii”, a declarat Gheorghe Negoițescu, inspectorul șef al Poliției Municipiului Focșani.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă cu scări manuale în dotare, o ambulanță SMURD, și o autospecială care are în dotare o pernă pneumatică. Rețeaua de 400 kV îi putea pune viața bărbatului în pericol și datorită faptului că rețeaua de curent era alimentată la capacitate maximă.

“Împreună cu cei de la Electrica am solicitat Dispeceratului Bacău întreruperea cu energie a acestei rețele. În primă fază am comunicat cu persoana de pe stâlp prin intermediul telefonului mobil, la care, ulterior, bărbatul a renunțat. Într-un final s-a reușit convingerea persoanei respective și a coborât la sol în condiții de siguranță”, a declarat, inspectorul șef al ISU Vrancea, col. Flaviu Chiscop.

Polițiștii l-au preluat pe bărbat urmând, cel mai probabil, să-l amendeze pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Știrea inițială: Un bărbat din Suraia s-a urcat luni după amiază pe un stâlp de electricitate și amenință că se sinucide. Localnicul este, se pare, consumator de alcool, însă nu se știe dacă în momentul de față este sau nu în stare de ebrietate. Din primele informații, bărbatul ar amenința că se sinucide dacă o femeie din viața lui, se pare fosta soție, nu va accepta să stea de vorbă cu el. La fața locului se îndreaptă polițiști dar și echipe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea. Salvatorii vor încerca să stea de vorbă cu bărbatul pentru a-l determina să coboare de pe stâlpul de electricitate pe care s-a urcat, înainte de a se produce o tragedie.

Cazul din Vrancea vine la scurt timp după ce o femeie de 60 de ani s-a aruncat în gol de pe terasa unui bloc cu 8 etaje de pe Calea Victoriei din capitală. După 35 de ore, în care negociatorii, prietenii apropiaţi ai femeii şi chiar soţul acesteia au încercat să o convingă să se dea jos, aceasta s-a aruncat în gol.

REVENIM CU DETALII!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.