VIDEO UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Alertă la Penitenciarul Focșani! Deținuții protestează pe acoperiș

0
622

UPDATE: În urma discuțiilor cu conducerea închisorii, un deținut a renunțat la protest. El a coborât de pe acoperiș. În continuare, protestează 7 deținuți, conducerea Penitenciarului purtând cu aceștia discuții în încercarea de a-i determina să renunțe la acțiunea lor.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Protest, joi după amiază, la Penitenciarul Focșani. Din primele informații, opt deținuți au escaladat acoperișul închisorii iar de acolo poartă negocieri cu conducerea instituției. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Focșani, Geta Gură, protestatarii nu au propriile revendicări ci sunt solidari cu deținuții din celelalte închisori care cer condiții mai bune de detenție.

“Opt deţinuţi de la Penitenciarul Focşani au escaladat acoperişul secţiei de deţinere. Pentru prevenirea eventualelor evenimente negative a fost alarmat personalul unităţii iar în prezent, conducerea poartă discuţii cu persoanele implicate în scopul identificării unor soluţii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani, subcomisar Geta Gură.

În ultimele trei zile, sute de deţinuţi de la mai multe penitenciare din ţară au declanşat proteste nemulţumiţi de condiţiile de detenţie, de hrana proastă şi de atitudinea “dictatorială” a conducerilor închisorilor şi reclamând că adesea sunt loviţi de către gardieni.

În unele cazuri, deţinuţii s-au urcat pe acoperişurile unor clădiri, în timp ce alţii au incendiat saltele şi haine. Majoritatea deţinuţilor au refuzat hrana.

penitenciar focsani protest detinuti5 - VIDEO UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Alertă la Penitenciarul Focșani! Deținuții protestează pe acoperiș

penitenciar focsani protest detinuti3jpg - VIDEO UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Alertă la Penitenciarul Focșani! Deținuții protestează pe acoperiș

penitenciar focsani protest detinuti4 - VIDEO UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Alertă la Penitenciarul Focșani! Deținuții protestează pe acoperiș

 

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here