ULTIMA ORĂ! TRAGEDIE la Constanța! Elicopterul PUMA s-a prăbușit! 7 persoane AU DECEDAT!

0
499

UPDATE 23:12-În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

  • Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
  • Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
  • Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
  • Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.
  • Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005. 

Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom. Operațiunile de căutare –salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare. Ministrul Apărării Naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor.

UPDATE 23:05 În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din județul Constanța se observă o explozie ce ar putea fi exact momentul în care aeronava Mig 21-LanceR se prăbușește. Ceasul de pe camera de supraveghere indică 19:53, în condițiile în care avionul a decolat la ora 19:50 de pe baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, iar MApN susține că s-a pierdut contactul radar în jurul orei 20:03. 

UPDATE 22:40: Au apărut primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma. Cei cinci militari aflați la bord au decedat. „Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR”, a transmis ministrul Apărării, Vasile Dîncu pe pagina de Facebook.

UPDATE 22:15 – Generalul Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN a declarat că sunt pornite spre locul posibil al prăbușirii mai multe echipaje ISU Dobrogea și de la Baza Mihail Kogâlniceanu. “Este prematur să discutăm despre posibile cauze. Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile, dar nu ne putem pronunța acum. Avem două comisii de anchetă înființată. Concentrarea noastră e pe operațiunea de căutare-salvare. Pentru echipajul elicopterului nu s-a putut face nimic. Restul detaliilor vor fi dezvăluite de către echipele de salvatori. Nu ascundem informații față de opinia publică. Elicopterul nu era echipat cu armament, iar despre MIG nu am aceste detalii”.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Elicopterul PUMA care căuta aeronava MiG 21-LanceR dispărută de pe radar s-a prăbușit. Informația a fost confirmată de ministrul Apărării care a transmis că cei cinci militari aflați la bord au decedat. Conform MApN, elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21-LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Imagini de la fața locului cu operațiunea de căutare:

Replica de Constanţa a difuzat imagini de la locul prăbuşirii:

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ! Avion MiG 21-LanceR DISPĂRUT de pe radar la 50 km de Constanța!

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ! INCREDIBIL! Elicopterul plecat în căutarea aeronavei Mig 21 A DISPĂRUT și el de pe radar!

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.