ULTIMĂ ORĂ: TREI CUTREMURE în mai puțin de șase ore

0
208

cutremure - ULTIMĂ ORĂ: TREI CUTREMURE în mai puțin de șase ore

Trei cutremure de magnitudini diferite s-au înregistrat în cursul zilei de duminică.

Primul dintre seisme a avut loc, la ora 13:16, în zona Vrancea, și a avut  magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 144 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

La mai puțin de o oră, la ora 14:08, un alt cutremur a fost înregistrat de aparatele seismologilor. Cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, acesta din urmă a fost înregistrat cu epicentrul în județul Brăila, la o adâncime de 5 km.

La nici două ore distanță, un nou cutremur a fost înregistrat, tot în zona seismică Vrancea. Cutremurul care s-a produs la ora 16:52 a avut o intensitate de 3,4 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 152 km.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.