UPDATE VIDEO – ULTIMA ORĂ: Trupul lui Tomiță Lazăr GĂSIT după 4 zile de căutări

4
554

cadavru tomita lazar siret - UPDATE VIDEO - ULTIMA ORĂ: Trupul lui Tomiță Lazăr GĂSIT după 4 zile de căutări

UPDATE: Trupul comisarului-șef Tomiță Lazăr, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Vrancea, a fost găsit joi dimineață la circa 10 km de locul în care a fost luat  de ape. Trupul a fost observat plutind pe apă de către un localnic în dreptul balastierei de la Vadu Roșca la o distanță de 10 km de locul de unde a fost înghițit de ape.  Bărbatul care l-a zărit a intrat în apă și a tras trupul polițistului mai aproape de mal. Polițiștii și pompierii  ajunși la fața locului au fost cei care l-au adus pe uscat. 

“În cursul dimineţii de joi,  un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul comun ISU-Ambulanţă anunţa că unul dintre muncitorii de la balastiera din dreptul localităţii Vadu-Roşca a văzut pe malul râului Siret trupul neînsufleţit al unui bărbat. Imediat a ajuns la locul indicat echipajul ISU Vrancea care se afla în zonă pentru monitorizarea cursului de apă, misiune neîntreruptă pe parcursul ultimelor 80 de ore. Astfel, a fost identificat trupul neînsufleţit al unui bărbat, ale cărui semnalmente corespund cu cele ale persoanei date dispărută în seara zilei de duminică, 19 iulie. Acesta a fost identificat la o distanţă de aproximativ 10 km faţă de locul unde s-a semnalat dispariţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duță.

 “Încă din seara zilei când s-a anunţat faptul că bărbatul în vârstă de 53 ani a dispărut în apa râului Siret, căutările nu au fost întrerupte, punându-se în practică proceduri diferite de intervenţie, în încercarea de a valorifica toate variantele posibile pentru găsirea acestuia. S-au efectuat cercetări atât pe timpul zilei, pe apă, cu bărcile din dotarea inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cât şi pe malurile râului, pe parcursul nopţilor, cu echipe mixte pedestre formate din reprezentanţi ai ISU, IPJ şi IJJ. De asemenea, s-a solicitat sprijin aerian, astfel că, timp de trei zile, în anumite intervale de timp, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie a survolat zona în vederea identificării persoanei dispărute. Totodată, în vederea aprofundării căutărilor, o echipă de scafandri formată din salvatori de la ISU Brăila şi ISU Vrancea au efectuat scufundări cu preponderenţă în zona unde s-au format ghioluri. Totodată, au fost cooptate şi un echipaj de scafandri din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) Bucureşti, la misiune participând şi membrii ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Bilieşti, Suraia şi Năneşti, a mai precizat reprezentantul ISU VRancea. 

„În jurul orei 5.30, când să treacă colegul meu cu barca peste Siret ca să mă ia, că eu sunt de la Ivești și fac naveta peste Siret, l-a văzut plutind pe apă. Trupul se ducea la vale. S-a dus cu barca după el, l-a legat cu o sârmă și l-a tras către mal, că dacă îl lăsa îl pierdea de tot. L-am adus pe mal, am sunat la 112 și apoi au venit autoritățile”, a declarat joi paznicul de la balastiera Vadu Roșca.

Trupul comisarului șef a fost preluat de SML și transportat la Morga în vederea efectuării necropsiei.

Medicul șef SML Focșani, a declarat că autopsia va fi efectuata până în orele prânzului după care familia polițistului va putea să ridice trupul acestuia pentru a fi înmormântat creștinește. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Trupul neînsuflețit al comisarului șef Tomiță Lazăr a fost găsit joi dimineață plutind pe luciul Siretului. Un bărbat care lucra la o balastieră din Vadu Roșca a observat la primele ore ale dimineții un trup plutind în derivă pe cursul râului Siret. Acesta a alertat de urgență autoritățile la numărul de urgență 112. Din primele informații trupul este cel al ofițerului Tomiță Lazăr, dispărut în apele Siretului duminică seara. Locul în care a fost zărit cadavrul se află în aval, la câțiva kilometri de locul dispariției. Timp de patru zile, forțe impresionante din rândul pompierilor, jandarmilor și polițiștilor au căutat trupul ofițerului pe cursul Siretului.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, trimis de la București, a survolat două zile râul Siret în căutarea trupului comisarului. Căutările s-au realizat pe cursul Siretului până la vărsarea râului în Dunăre. Totul a fost însă zadarnic, polițistul fiind de negăsit, spre disperarea rudelor sale, care sunt sfâșiate de durere.

Trupul fără viață va fi ridicat de lucrătorii de la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Jurnal de Vrancea transmite CONDOLEANȚE familiei îndurerate!

VOM REVENI CU DETALII!

Loading...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here