ULTIMĂ ORĂ: Vestigiile războiului, la tot pasul! Alte bombe descoperite în Vrancea

0
181

La sfârșitul acestei săptămâni, echipa pirotehnică a ISU Vrancea a intervenit pentru preluarea unor elemente de muniție din gospodăriile a doi cetățeni.

Sâmbătă, pirotehniștii au mers la Câmpuri, de unde au preluat o grenadă defensivă descoperită de un localnic în timpul unor lucrări agricole.

Duminică, specialiștii au preluat un proiectil exploziv calibru 152 mm din gospodăria unui cetățean din localitatea Haret, găsit în timpul unor săpături pentru construirea unei fundații. Proiectilele au fost preluate și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

“I.S.U. Vrancea le amintește celor care descoperă elemente de muniție neexplodată că, pentru prevenirea accidentelor cauzate de acestea, se interzic umătoarele: atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață; introducerea munițiilor în foc. Persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniție neexplodată trebuie să anunțe imediat organele de poliție sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, au transmis reprezentanţii ISU Vrancea.

bombe-neexplodate2

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.