ULTIMA ORĂ! Vijelii și ploi la munte, caniculă în zona joasă a județului | Harta zonelor vizate de avertizarea meteorologică

0
202

O nouă zi, o nouă avertizare de la meteorologi! Două avertizări, una de vijelii și ploi însemnate cantitativ și alta de disconfort termic ridicat au intrat în vigoare de la ora 10:00. Specialiștii în meteorologie au emis o avertizare cod galben pentru zona de munte a județului Vrancea care va fi valabilă până miercuri seară, la ora 21:00. În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În același timp, zona de câmpie a județului este vizată de o altă avertizare cod galben de disconfort termic ridicat. Fenomenul meteo va dura timp de 4 zile (24, 25, 26 și 27 august). Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, au anunțat specialiștii ANM.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.