Un bărbat din Focșani, primul pelerin la moaștele Cuvioasei Parascheva de la Iași

0
846
În capitala Moldovei a început tradiționalul pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva, cu câteva zile înainte de prăznuirea hramului acesteia.

Potrivit Radio Iași, primele două persoane care s-au aşezat la rândul care se formează în faţa Catedralei Mitropolitane sunt doi bătrâni, un bărbat din Focşani şi o femeie din Piatra Neamţ. Ticu Mocanu, focşăneanul de 77 ani, le-a declarat reporterilor Radio Iaşi că are de gând să stea la rând, în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, până marţi dimineaţa, atunci când racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropoliei, pentru a se ruga. Racla va fi aşezată în baldachinul din Curtea Mitropolitană.

”Am venit să mă rog pentru toată lumea, mai mult pentru alţii. Dacă te rogi numai pentru tine, n-ai făcut nimic. Aşa am simţit să vin la Iaşi, înainte de hram. Nu poţi face ceva până nu simţi. Şi binele şi răul vin tot din interior. N-are cum să nu vină. Am venit să ne rugăm şi pentru noi, şi pentru pace, să fie bucurie, şi pentru ca lumea să fie mai bună, să se întoarcă cu faţa la Dumnezeu. Acum şi tineretul şi toţi sunt bulversaţi, fără servici”, a declarat Ticu Mocanu pentru Radio Iaşi.

Cuvioasa Parascheva este sărbătorită pe 14 octombrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.