Un deputat cere ca FUMATUL să fie INTERZIS și în cluburi, restaurante și spaţii de joacă

0
308
Deputatul Aurelia Cristea este de părere că proiectul de lege privind interzicerea fumatului în instituţiile publice, adoptat de Senat, nu stopează complet fumatul în spaţiile închise, fiind necesar ca interdicţia să fie extinsă şi la baruri, cluburi, restaurante şi spaţii de joacă.

Aurelia Cristea deputat„Este foarte important că Senatul României a făcut acest prim pas în interzicerea completă a fumatului în instituţiile publice. Consider însă că interzicerea completă a fumatului trebuie extinsă şi la baruri, cluburi, discoteci, cafenele, restaurante şi în alte unităţi de alimentaţie publică, nu doar în instituţiile publice, modificare susţinută de societatea civilă prin numeroase petiţii, dezbaterea şi consultarea publică organizată la Cluj întărind acest demers. Nu putem avea «jumătăţi de măsură» când vine vorba de sănătatea copiilor noştri”, susţine Aurelia Cristea.

fumatori-tigari

Ea propune ca prin proiectul legislativ pentru modificarea şi completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun să se interzică complet fumatul şi în spaţiile de joacă pentru copii, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Deputatul a mai inclus în propunerea legislativă „interzicerea comercializării cu amănuntul a produselor din tutun în spitale şi în unităţi de învăţământ şi la o distanţă mai mică de 250 metri faţă de orice punct de acces în spitale şi unităţi de învăţământ”, precum şi înfiinţarea unei „linii telefonice de sesizare, creată de ANPC, în care se pot sesiza contravenţiile determinate de încălcarea legii”.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată, în 18 martie, de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 30 de „împotrivă” şi opt abţineri.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.