Un fals procuror DIICOT a încercat SĂ ȚEPUIASCĂ mai mulți primari din Vrancea

0
455
Cel puțin 10 primari din Vrancea au fost contactați telefonic, săptămâna aceasta, de un individ care s-a prezentat ca fiind procuror DIICOT.

Cu un tupeu incredibil i-a invitat la audieri, spunîndu-le că trebuie să dea socoteală într-un caz de fraudă bancară. Până la audieri, însă, le-a cerut, prin telefon, o serie de date personale cu caracter bancar.

Primarul din Odobești, Daniel Nicolaș, povestește cu lux de amănunte cum a decurs dialogul și cum și-a dat seama că e pe cale să devină victima unui escroc.

daniel nicolas faces - Un fals procuror DIICOT a încercat SĂ ȚEPUIASCĂ mai mulți primari din VranceaAm fost contactat de o persoana care s-a prezentat drept procuror DIICOT. A sunat prima oara la secretariat, pe un ton foarte imperativ la secretara ca să întrebe dacă primarul este la serviciu, că va fi citat la DIICOT și în acest mod a reușit să-i sperie pe cei de la secretariat. Secretara nu a vrut să-i dea numărul meu de telefon, dar fiind un număr public l-a găsit foarte ușor cu o căutare pe internet. Am fost sunat pe telefonul mobil și m-a luat la modul foarte greu răspundeți domnule primar, foarte greu vă găsesc. V-am trimis o citație pentru mâine dimineață la DIICOT că sunteți acuzat de fraudă bancară. Mai exact fraudă cu carduri bancare. M-a întrebat câte carduri dețin. I-am răspuns că nu le am la mine, le țin în mașină. Mi-a spus să ramân în telefon, mergeți la mașină și să-mi spuneți tipurile de carduri pe care le dețineți. L-am întrebat în ce calitate îmi cereți dumneavoastră acest lucru și în ce calitate îmi vorbiți pe acest ton imperativ. A replicat cu: faceți-mi o citație conform legii și o să mă prezint la sediul dumneavoastră să vă dau toate detaliile de care aveți nevoie. L-am rugat să-mi dea numărul de legitimație pentru a ști cu cine stau de vorbă. Mi-a spus că revine în două minute cu telefonul, după care nu a mai sunat.

a povestit primarul din Odobești, Daniel Nicolaș.

La fel a pățit și primarul din Suraia, căruia de la bun început i-a mirosit că ceva nu e în regulă.

vasile grosu primar suraia faces - Un fals procuror DIICOT a încercat SĂ ȚEPUIASCĂ mai mulți primari din VranceaEu am sunat imediat la poliție după ce am terminat convorbirea. În urma discuțiilor purtate cu el mi-am dat seama că este escroc. În primul rând un procurer adevărat trimite hârtie oficială sau se prezintă personal. Acest lucru ar trebui știut de toată lumea. La început s-a recomandat ca procuror care face anchete cu niște carduri. Mi-am dat seama că este o păcăleală pentru că într-o anchetă de genul ăsta trebuia să fiu invitat oficial la Parchet. Cei care fac aceste lucruri cred că au găsit un moment slab și că primarii reacționează într-un anume fel din cauza atmosferei create. Important este să fii atent la orice detaliu.

a declarat Vasile Grosu, primarul comunei Suraia.

Nu la fel s-a întâmplat însă în cazul lui Romeo Vulpe, primarul din comuna Tănăsoaia. Dialogul a decurs cu totul altfel, iar pretinsul procuror DIICOT părea să știe foarte multe detalii despre tranzacțiile sale bancare. Abia după încheierea convorbirii, când a aflat că și alți colegi au primit telefoane similare, și-a dat seama că e victima unei înșelătorii și a anunțat la timp poliția, dar și banca, înainte ca individul să folosească datele bancare pentru încheierea unei tranzacții.

romeo vulpe primar tanasoaia faces - Un fals procuror DIICOT a încercat SĂ ȚEPUIASCĂ mai mulți primari din VranceaÎn primă fază i-am crezut, apoi mi-am dat seama că datele pe care mi le-au furnizat nu poate să le aibă decât banca la care am deschise conturile. Erau date precise și clare și mi-au spus că așa zisul procuror a făcut verificarea prin încrucișare. Mi-a dictat numărul cardului, mi-a dictat tot și avea nevoie doar de încă un element. Am refuzat să-I furnizez date suplimentare și nu a mai revenit.

a mărturisit primarul din Tănăsoaia, Romeo Vulpe.

Polițiștii au în lucru 10 dosare ca urmare a depunerii unui număr de 10 reclamații, venite de la tot atâția primari din județ. Toate aceste dosare urmează să fie conexate, însă oamenii legii se așteaptă ca numărul persoanelor contactate de falsul procuror să fie mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.