Un individ din Ruginești a tâlhărit și violat un minor în 2012. Abia în 2015, a fost trimis după gratii

0
300

arestat

Un tânăr de 19 ani din Ruginești care în 2012 a tâlhărit și violat un băiat pe stradă a fost condamnat să-și petreacă următorii 3 ani într-un centru educativ, sentința fiind mult tergiversată de faptul că individul nu avea la momentul comiterii faptei nici un act de identitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader, tânărul de 19 a fost prins luni pe raza localității de domiciliu iar polițiștii au pus în executare sentința emisă de Judecătoria Focșani, prin care s-a dispus internarera într-un centru educativ pe o perioada de 3 ani a acestuia ca urmare a savârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi viol în anul 2012.

Conform sursei citate, tânărul a fost reţinut şi escortat la Centrul Educativ Târgu Ocna, pentru a fi internat conform hotărârii judecatoreşti.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2012,  individul care era minor la momentul respectiv, împreună cu un prieten major au tîlhărit în plină stradă și au violat un băiat.

În noaptea de 20 spre 21 august 2012, Marius Julian Mihai, în prezent în vârstă de 19 ani, din Rugineşti, a venit la Focşani însoţit de un amic, major. Cei doi au ajuns în municipiu, unde la un moment dat au observat un minor care avea asupra sa un radio portabil cu căşti. S-au luat după acesta şi, într-o zonă ferită, l-au abordat, l-au controlat în buzunare de unde i-au luat o sumă modică de bani şi radioul, după care l-au obligat să întreţină relaţii sexuale cu amândoi. În plus, tâlharii i-au luat minorului adidașii din picioare care ulterior au fost găsiți la unul dintre inculpați.

Cei doi au fost prinși rapid iar tâlharul major a fost arestat a doua zi după eveniment şi trimis în judecată, iar în decembrie 2012 a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Tâlharul minor a fost trimis în judecată după aproape doi ani şi jumătate după ce procurorii s-au chinuit mai bine de un an să-i facă actele de stare civilă. La momentul comiterii faptei, minorul nu avea nici un act de identitate și nu exista ca cetățean din punct de vedere administrativ, fapt care a tergiversat foarte mult trimiterea sa în judecată.

Doar după ce procurorii au solicitat Judecătoriei Adjud înregistrarea tardivă a naşterii şi ulterior întocmirea celorlalte documente de identitate s-a putut dispune trimitera individului în judecată, fiind condamnat în cele din urmă la internarea pe o perioadă de trei ani într-un centru educativ.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.